top of page

KODO CEREMONIE

GEURRITUEEL UIT JAPAN

KODO ceremonie 2 maart - Claudia de Vos .JPG

Afgelopen september-oktober verbleef ik ruim 6 weken in Japan en Zuid-Korea waar ik diverse geurige ontmoetingen heb gehad.  Zo werkte ik in Zuid-Korea als artist in recidence aan de verkenning van het cultureel geurerfgoed van het eiland Jeju, waar oom mijn geurkunst is geexposeert. Japan heeft enorme indruk gemaakt door haar veelvoud aan geurige rituelen. Nu, terug in Nederland, krijgen deze ervaringen één voor één vorm.

De eerste hiervan is de Japanse KODO-ceremonie.

KODO ceremonie (NARA) Claudia de Vos .JPG

Over de KODO ceremonie

De ceremonie is gebaseerd op mijn ervaringen met de speciale Kodo ceremonie in Japan. Kodo betekent ‘luisteren naar geur’. Het is een traditioneel Japans geurspel uit de 15e eeuw wat nog maar door enkele meesters wordt beoefend. In het Japanse Nara heb ik van Kodo Meester Terada san hierover veel mogen leren, wat ik graag met jullie wil delen.


We gaan langs verschillende ceremoniële handelingen en spelen gezamenlijk het geurraadsel na. Het is een vereenvoudigde versie, maar het geeft een goede indruk van de ceremonie. Daarna is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje Japanse thee, na te praten over onze ervaringen. 
 
Voor deze gelegenheid richt ik mijn workshopruimte in tot ceremoniële Kodo ruimte. We dragen hiervoor in ieder geval witte sokken. En als je het leuk vindt, mag je ook in (Japanse) stijl komen, maar dat hoeft niet.

  • Data:  

    • Zaterdagmiddag 17 februari 2024 van 14.00-16.00 (VOL)

    • Zaterdagmiddag 2 maart 2024 van 14.00-16.00 (VOL)

    • Zaterdagmiddag 23 maart 2024 van 14.00-16.00  (VOL)

IN HET NAJAAR WORDT ER WEER EEN NIEUWE KODO-CEREMONIE INGEPLAND, NADERE INFO VOLGT

  • Locatie Hilversum, goed bereikbaar met het ov.

  • Deelname: € 49,- p.p

bottom of page